Mustiga viner, puttrande grytor och maträtter med djup och sting. Välkomna hösten till middagsbordet!
Oktober betyder att hösten är här – på riktigt. Luften är friskare, morgnarna kallare och vi hungrar efter varma rätter som aldrig förr. Omfamna årstiden och låt matlagningen få ta tid. Varför inte utmana dig själv med något nytt asiatiskt recept? Ångade baobröd med kryddig kyckling passar perfekt så här års och är något som garanterat kommer att imponera på middagsgästerna.
Ladda skåpen med rätt råvaror – och redskap!
PRYLTIPS TILL HÖSTKÖKET
Ånginsats
Med Scanpans ånginsats är det lätt att få till ett perfekt, ångkokt bröd. Allt du behöver göra är att ställa insatsen i en panna med lite kokande vatten och lägga brödet i insatsen.
Se produkttips
Stekpanna
Vill du att kycklingen ska få en härlig, gyllenbrun yta och ett saftigt kött? Välj en rostfri panna från Scanpan när du steker, så får din kyckling en nästintill grillad känsla.
Se produkttips
Grönsakshacka
Det blir mycket hackande i höstköket. En vass knivsamling är en förutsättning för att du ska lyckas. Varför inte spetsa samlingen med en grönsakshacka från Tamahagane
Se produkttips
Trancherkniv
Tranchera mera! När du ska skära upp en köttbit i fina skivor är Globals trancherkniv din bästa vän. Det är en riktigt bra allroundkniv, både till kött och kyckling.
Se produkttips
Skärbräda
En stabil skärbräda är grunden i all typ av matlagning, oavsett årstid. Globals snygga träskärbrädor är tillverkade i ek och finns i flera trevliga modeller och storlekar.
SE PRODUKTTIPS
Vinglas
Ta middagen till nästa nivå med ett välmatchat vin – och vinglas. Till asiatiska rätter med kyckling passar det bra med ett läskande rött Pinot Noir. Gärna i Riedels Veloceglas!
SE PRODUKTTIPS