Mocktails med David Kringlund – Äppelsour med ingefära
Presenteras av:
Skål utan alkohol! Drinkexperten David Kringlund bjuder på en läcker sourdrink med smak av äpple, lime, ingefära och kanel.
En sourdrink bygger normalt sett på en kombination av syra, sötma och någon form av spritbas. Men enligt David Kringlund går det utmärkt att välja bort spriten och göra en alkoholfri sour. I det här receptet använder han en ofiltrerad äppelmust som grund, som han sedan smaksätter med färsk ingefära för att få lite sting.
INGREDIENSER
Apple sour (1 drink)
2 cm ingefära
2 cl flytande honung
3 cl färskpressad limejuice
5 cl äppelmust
1 st äggvita
Gör så här
Skär ingefäran i bitar. Späd ut honungen med lite hett vatten, så att den blir mer lättarbetad. Tillsätt i en shaker tillsammans med limejuice, äppelmust och äggvita.
Skaka blandningen utan is först, för att bygga upp en luftighet i drinken. Lägg i is och skaka ytterligare.
Ta fram Riedels Neatglas. Häll upp drinken genom en finmaskig sil och garnera med kanel.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.