November månad kan kännas grå och trist men i naturen är det egentligen allt annat än grått. Där lyser höstfärgerna röda, gula och orange. Många tar nu sista chansen att ge sig ut i skogen för att plocka svamp.
Träskärbrädan från Global, en av höstens stöddigaste nyheter, kommer snart ha en självklar plats i köket. Det är en rejäl skärbräda i silverek som, har en mängd smarta funktioner. Den kommer med en friktionsduk för att brädan inte ska glida, en måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med samt en träolja för att underhålla träet med. Skärbärdan finns i tre storlekar. Något annat som har en självklar plats i köket är såklart kniven. Denna santokukniv är från Yaxell och serien Super Gou som har 161 lager stål. Handtaget är gjort av rödsvart Canvas- Micarta, vilket är ett enormt slitstarkt material tillverkat av harts och linne.
Hösten erbjuder också tid för att experimentera i köket. Att rosta kastanjer är något som allt för få provat fast det är så enkelt att göra och gott att äta. Prova receptet nedan och servera i en liten kopparfärgad Maitre ´D kastrull som glimmar i takt med hösten. Servera kastanjerna med gott rödvin som du med fördel serverar i ett vinglas från Riedel, Sundqvists nykomling i familjen av premiumvarumärken.