Gränslöst firande! Den här tiden på året vet festligheterna inga gränser, framför oss ligger en tid med skolavslutningar, studenter och bröllop. Våga skippa rostbiffen och den trötta potatissalladen och prova något nytt som en "fusion-buffé" med svenska och japanska smaker!
Lax är en given rätt på buffébordet men det går att göra laxen mer intressant än att servera på klassiskt vis. Smaksätt laxen med teriyakisås och rostade sesamfrö och ugnsbaka I en vacker roaster från Scanpan. Ett annat "fusion-tips" är att göra sashimi av laxen, för extra snygga snitt använd trancherkniven RAN från Yaxell. Tillbehör som kimchi, ponzu och inlagd ingefära är perfekta tillbehör för att få de rätta japanska smakerna. Servera dem ur Scanpans läckra små Maitre D’ Steel kastruller.
Till är en svensk klassiker och med en sushikick blir det en exotisk rätt på buffébordet. Garnera bitar av matjessill med inlagd ingefära, soja och wasabi och servera på Globals tastingspoon för pricken över i:et. Servera mumsbitarna på en bricka eller en vacker skärbräda från Zassenhaus. Till detta serveras en god skumpa i vackra Riedelglas.
Maj är också en stor presentmånad och matlagningsintresset är större än någonsin. Därför är många av produkterna i månadens plock utvalda för att passa lika bra som student- eller bröllopspresent som på buffébordet.