Nytt år betyder nystart – i många bemärkelser. Låt januari bli startskottet för en mer hållbar livsstil!
Januari är en riktig kom-igång-månad. Vi sätter gamla vanor på paus och utmanar oss själva, med allt ifrån vardagsmotionen till veckomenyn. Varför inte ta vara på resterna i kylen och slänga ihop en smarrig crêpe? Kylskåpsrensning är både bra för miljön och för plånboken. Lägg därtill vegetariska ingredienser och en fettsnål stekpanna, så har du en hälsosam måltid för hela familjen.
Mot bättre hälsa och grönare tider!
PrylTIPS
Hållbar matlagning handlar om att välja rätt råvaror – och rätt redskap. Scanpan Pro IQ är ett smart val. Stekpannan kombinerar en grund i återvunnet aluminium med marknadens tuffaste non-stick-beläggning.
Läs mer
Bra redskap håller i längden. Morteln är ett av våra äldsta och mest tåliga köksredskap. Du kan använda den till att frigöra aromerna i torkade och färska kryddor såväl som till att blanda goda röror.
Läs mer
En skärbräda är språngbrädan till medveten matlagning. Globals nya skärbräda i sockerrör är på många sätt rustad för framtiden. Den är slitstark, lätt att hålla ren och 100 procent återvinningsbar.
Läs mer
Med en bra kockkniv kan du skapa magi i köket. Ett gott råd är att välja en kniv som är välbalanserad och som har ett slitstarkt stål som håller sig vasst. Varför inte en San Tsubame från japanska Tamahagane?
Läs mer
Sauvignon Blanc, syrligt bubbel eller svensk cider. I Riedels glas för Sauvignon Blanc kan du njuta av många goda drycker. Crêpe och cider är faktiskt ingen dum kombo. Välj en torr eller halvtorr äppelcider för bästa smakupplevelse.
Läs mer
Vinspill är lika illa som matsvinn. Spara den sista slatten i flaskan med Pulltex wine stopper. I stoppern sitter ett aktivt kolfilter som hindrar vinet från att oxidera, vilket gör att det klarar sig i minst 10 dagar.
Läs mer