Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Baka löken hel med olivolja och salt tills den blir mjuk, ca 20 minuter. Dela löken på mitten och ta bort skalet och den yttersta lamellen. Smaksätt med salt, peppar, socker och brynt smör.
Mixa rågbrödet till smulor och stek det krispigt med olivolja och salt.
Pensla sparrisen med olivolja och grilla den på en riktigt varm grill eller grillpanna. Pensla igen med brynt smör och smaksätt med salt och peppar.
Mixa lite av rapsoljan och all ramslök till en helt slät, grön puré.
Vispa ihop citronjuice, senap och äggulor. Tillsätt sedan resterande rapsolja i en tunn, jämn stråle under ständig vispning. Fortsätt tills du uppnått rätt konsistens. Om majonnäsen smakar ägg behövs mer olja. Mixa i ramslökspurén och smaka av med salt och eventuellt mer citron.
Lägg luffarbiffen i en varm, oljad panna. Salta och peppra. Tillsätt smör, vitlök och örter. Ös det smälta smöret över luffarbiffen och örterna med en sked. Köttet är klart när det har fått en fin karamelliserad yta och en innertemperatur på 52 grader. Låt köttet vila minst 10 minuter innan du skär upp det i skivor.
Servera varma grönsaker och nystekt kött med det krispiga rågbrödet och ramslöksmajonnäsen. Garnera med färska vilda örter, till exempel våtarv.