Oktober är här. Hög tid för höstmys! Ta vara på säsongens råvaror med hjälp av våra recept- och pryltips.
Svamp, bär, rotsaker, kål och lök – hösten är full av smaker som bara väntar på att få upptäckas. Välj och vraka i grönsaksdisken och bjud över dina vänner på en värmande middag. Vad passar bättre än att välkomna hösten med en rykande gryta och ett matchande rödvin?
Skapa dina egna höstfavoriter!
PRYLTIPS
Kockkniv
Tuffa råvaror kräver sina knivar. Investera i en kockkniv från Tamahagane, så kan du handskas med allt ifrån rustika rotsaker till stora köttstycken.
Se produkttips
Skalkniv
Ska du laga något med svamp eller lök? Komplettera då med Tamahaganes lilla skalkniv, som passar bättre för puts och finlir.
Se produkttips
Serveringspanna
Scanpans nya serveringspanna passar utmärkt till höstgrytan. Den är både rymlig och lätthanterlig, tack vare sina höga kanter och sin non-stick-beläggning.
Se produkttips
Kryddkvarn
Smaka, smaka, smaka. Kryddningen är en liten del av matlagningen, men den har stor påverkan på resultatet. En Zassenhauskvarn är perfekt för jobbet!
Se produkttips
Vinglas
Mustiga grytor ropar efter viner med kraft, såsom cabernet sauvignon och merlot. Servera vinet i druvspecifika Riedelglas för bästa smakupplevelse.
SE PRODUKTTIPS
Vintermometer
Till sist, tänk på tempen! Kraftiga röda viner ska helst avnjutas i en temperatur på 16–18 grader. Ta hjälp av Pulltex vintermometer för att hitta rätt.
Se produkttips
Recepttips!
Laga långkok tillsammans med vännerna, så får ni gott om tid att umgås medan grytan står och puttrar på spisen. Stjärnkocken Stefan Karlsson tipsar om en läcker höstgryta med bland annat högrev, kantareller och äppelmust. Kombinationerna i denna rätt är oslagbar!
Till receptet