Släpp loss fantasin vid grillen! Nästan allting går att lägga på gallret. Vi tipsar om nya recept och redskap att prova på i sommar.
Juni bjuder på många sköna grillkvällar – och på många identiska middagar. Visst är det gott med biff och bearnaise, men ibland kan det vara roligt att testa något nytt. Varför inte vända på steken och inspireras av asiatiska smaker nästa gång det vankas grillning? Några yakitorispett, en skål med japansk gurksallad och så ett gott vin till det. Det behöver inte vara svårare än så.
Fram med grillprylarna och börja preppa!
PrylTIPS
Knivar
Vassa knivar är ett måste till grillmiddagen – och när det är asiatiskt tema ska knivarna givetvis vara japanska. Knivarna från Global Sai är perfekta i sammanhanget. Varför inte en liten och en stor santokukniv?
Se produkttips
Skärbräda
Ett annat redskap som är bra att ha till hands är en rustik skärbräda, till exempel Globals träskärbräda. Skärbrädan kan du använda både vid förberedelser och vid servering. Finns i tre stöddiga storlekar.
Se produkttips
Grillvante
Behöver du en hjälpande hand vid grillen? Då är Globals nya grillvante ett hett tips! Vanten är tillverkad i ett robust canvastyg som skyddar dina händer från att brännas.
Se produkttips
Kockpincett
Globals kockpincett är perfekt när du ska flytta runt spetten på gallret. Den är inte bara smidig och stark. Den är dessutom tillverkad i ett högkvalitativt stål som tål höga temperaturer.
Se produkttips
Kryddkvarn
Se till att ha kryddorna nära när det är dags för avsmakning. Lite nymalen peppar förgyller de flesta rätter. Några drag med din Münchenkvarn kan vara det som skiljer gott från fantastiskt.
Se produkttips
Vinglas
Till sist – matcha middagen med rätt vin. En kryddig Pinot Noir passar bra till lätta grillrätter på fågel eller kött. Servera vinet i Riedels druvspecifika vinglas för en maxad smakupplevelse.
Se produkttips