En fräsch grön sås passar utmärkt till det mesta. Använd den gärna som salladsdressing eller till grillat, och variera efter vilka kryddor du gillar bäst.
Dressingen green goddess såg först dagens ljus på 1920-talet i San Fransisco. Därefter har dess popularitet gått i vågor, och finns i mängder av variationer. I det här receptet har vi valt att göra en hackad variant för att ge örterna mer textur, men du kan även använda en mixer om du föredrar ett slätare resultat. Välj även örterna som du tycker bäst om, kanske odlar i trädgården eller för den delen har i frysen. Prova dig fram till vad du tycker smakar bäst!
INGREDIENSER
3 krukor färska örter
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 msk olivolja
1 tesked vit miso eller kapris
1 vitlöksklyfta
1 citron
Salt och peppar
Gör så här
Blanda majonnäs, gräddfil, olivolja, miso och en riven vitlöksklyfta.
Hacka örterna fint. Riv skalet av halva citronen och pressa saften ur hela. Vänd i de hackade örterna och citronsaft och skal. Smaka av med salt och peppar.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.