Vad är godare än smörstekt potatis? Riven sådan. Här serverad i form av en frasig råraka, toppad med gräddfil, tångkaviar och dill.
En klassisk råraka slår sällan fel. Allra minst toppad med havets delikatesser – som i vårt fall, tångkaviar. En fantastiskt god rätt som du enkelt steker riktigt frasig i en panna från Scanpan. Precis som en råraka ska serveras!
INGREDIENSER
(4 stycken)
350 g fast potatis
80 g tångkaviar
1 dl crème fraiche
1/2 st rödlök
salt
peppar
rapsolja och smör till stekning
färsk dill
1 st citron till garnering
Gör så här
Skala och riv potatisen grovt. Placera i en kökshandduk och pressa ur vätskan ur potatisen.
Lägg potatisen i en skål och blanda med salt och peppar. Låt stå och dra i några minuter.
Finhacka rödlök och dill.
Hetta upp rikligt med smör och rapsolja i en stekpanna. Fördela potatisen i fyra runda högar i pannan. Använd en stekspade och tryck till dom lite lätt, så de plattar till sig.
Stek krispig och gyllene på båda sidor.
Lägg upp på en tallrik/låt ligga kvar i stekpannan en stund. Toppa med crème fraiche, tångkaviar, rödlök och dill.
Garnera med en citronskiva. Servera!