Ingen riktig nyår utan champagne! Gör nyårsbubblet rättvisa och servera det i rätt glas och temperatur tillsammans med passande tilltugg. Här är några bubblande tips till nyårsfirandet.
Oftast dricker vi champagne vid tolvslaget, möjligen som en lyxig fördrink innan maten. Varför inte gå all-in och bjuda på bubbel under hela nyårmiddagen? Enligt dryckesexperten Jens Dolk är champagne en utmärkt måltidsdryck.
Syrlig, salt och fet mat är alla bra champagnekompisar. Champagne har en hög syra, vilket gör att rätter med mycket fett lättas upp när du dricker ett glas bubbel till. På samma sätt gör salt mat att vinet inte känns lika surt. Detta är den kemiska förklaringen till att ostron och champagne är en så lyckad kombination. En syrlig champagne passar även till syrliga maträtter, däremot är det inte att rekommendera till en röd köttbit eller till maträtter med tydlig sötma. Då kan champagnen upplevas som sur.
DRUVSPECIFIKT MED RIEDEL
En klassisk champagne framställs av saft från druvorna Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. Namnet champagne kommer från vindistriktet Champagne i norra Frankrike. Endast mousserande viner som produceras i distriktet får kallas för champagne. I Druvspecifikt med Riedel lär Jens Dolk dig allt du behöver veta om denna ädla dryck.
Riedels champagneglas skiljer sig från övriga druvspecifika glas, eftersom glasen inte framhäver en druva utan en dryck på flera olika druvor. Vilken modell du ska välja beror på druvblandningen. Glaset för Pinot Noir rekommenderas till roséchampagne och Blanc de Noirs medan Champagneglaset är bästa valet till klassisk champagne, cava och prosecco. En bubblig nyårscocktail avnjuts med fördel i Riedels Champagnekupa.
SNABBKYL NYÅRSBUBBLET
Glömt att sätta bubblet på kylning? Ingen panik. I den här filmen visar vi hur du enkelt och snabbt kyler champagne eller vitt vin. Det enda som behövs är Pulltex ishink, is, vatten och lite salt. Saltet sänker fryspunkten, vilket gör att drycken kyls snabbare.
I Södra England pågår just nu en vinrevolution. Druvodlingarna poppar upp som svampar ur jorden och det mousserande vinet prisas på internationella provningar.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.