På White Guide-galan koras Sveriges bästa restauranger och restaurangupplevelser hyllas genom priser i olika kategorier. Nya och etablerade kockstjärnor från hela landet kommer att lysa från scenen.
Priset som Årets Rising Star går till Edin Dzemat – köksmästare och ansvarig för Linnea Art Restaurant i Göteborg. Han vann med motiveringen:
"För att med en till synes outtömlig energi, gastronomiskt gehör och inte så lite kaxighet utmana sig själv både i tävlingssammanhang och i rollen som kökschef, dessutom med ett stort engagemang i matsalens betydelse för restaurangupplevelsen".
- Det är skitkul, säger Edin. Ett bevis på att man gör något bra.
Ordet energi är verkligen rätt ord att beskriva Edin med. Vad han än gör, gör han det med mycket energi och kämparglöd. Han arbetar alltid för att bli bättre och vassare. Edin brukar flyga in hos oss på Sundqvist full med historier om allt nytt han har på gång. Denna gång behövde han nya filéknivar från Global eftersom han ska filea stora mängder torsk. Han håller på att klarlägga vilken torsk som är bäst till restaurangen, 6-, 8-, eller 12 kilos. Den 10 mars firar den kritikerrosade restaurangen Linnea Art 4 års jubileum och de har blivit en snackis i Göteborg. Samtidigt som andra lyxrestauranger växlar ner, växlar Linnéa Arts och Edin Dzemat upp.
Han är målmedveten och beskriver sig själv som ödmjukt kaxig. Han säger vad han vill och står för sina åsikter. Fem gånger har han tävlat i Årets Kock och han är lagkapten i Svenska Kocklandslaget. Siktet är inställt på att vinna både VM 2014 och OS 2016.
Edin är född i Bosnien-Hercegovina och vara 11 år när han flydde kriget och flyttade till Gislaved. Hans stora idol var boxaren Mohammed Ali som inspirerade i ringen men också för att han gick sin egen väg och det är Edins devis – Gå din egen väg.