Presenteras av:
Drinkexperten David Kringlund ger oss sitt bästa recept på Thai Basil. Det är en smakrik drink som både levererar krämighet och kontraster.
Ibland är det roligt att testa något nytt och lite lagom udda drinkrecept. Här har David Kringlund arbetat med olika smaker och texturer för att skapa kontrast i drinken. Njut av en spännande blandning av gin, citron, thaibasilika och krämigt kokosskum.
En explosion av smaker i varje klunk!
INGREDIENSER
(1 drink)
5 cl gin
3 cl citronjuice
2 cl sockerlag med thaibasilika
Sockerlag med thaibasilika
2 cl sockerlag
3 st thaibasilikablad
(1 blad till garnering)
Kokosskum
5 dl kokosmjölk
100 g strösocker
Gör så här
Sockerlag med thaibasilika
Mixa sockerlag med thaibasilikablad (lika många blad som centiliter sockerlag). Sila av.
Kokosskum
Koka upp kokosmjölk och socker på medelvärme. Ta av från plattan och låt svalna helt i kylskåp. Fyll en sifon med kokosmjölken.
Thai Basil
Häll gin, citronjuice och sockerlag i en shaker. Tillsätt is och skaka. Sila drinken i ett rocksglas med is och toppa med kokosskum från sifonen. Garnera med ett thaibasilikablad och servera.
Tips! Vill du ha ett mer kompakt skum? Då behöver du kyla mjölken lite extra. En lägre temperatur ger ett mer kompakt skum, och vice versa.