Efterrätt eller efter-maten-drink? Du behöver inte välja. Här är receptet på en maxad Martinidrink med vodka, vit chokladlikör och jordgubbsglass.
Det finns inget lyxigare än att runda av middagen med en dessertdrink. I det här rosa receptet står jordgubbar i fokus och du hittar dem i såväl fryst som färsk och flytande form. En drömdrink för alla sockerråttor!
INGREDIENSER
Strawberry Ice Cream Martini (1 drink)
4 cl vodka
4 cl vit chokladlikör
4 cl jordgubbslikör
3 skopor jordgubbsglass
Strösocker
Färska jordgubbar, till garnering
Is
Gör så här
Gör sockerlagen genom att koka upp socker och vatten i en kastrull (förslagsvis 1 dl av varje). När sockret har löst upp sig, låt svalna.
Häll upp sockerlagen på ett fat. Häll upp strösocker på ett annat fat. Ta fram ett cocktailglas. Doppa glaskupan i sockerlagen och sedan i sockret. Ställ åt sidan.
Fyll en shaker med is. Häll i vodka, chokladlikör och jordgubbslikör. Skaka ordentligt.
Lägg tre skopor jordgubbsglass i glaset. Tillsätt drinkblandningen och garnera med en färsk jordgubbe. Klart för servering!
Kan du inte få nog av jordgubbar? Då kommer du att älska Louise Johanssons recept! Här serveras gubbarna tillsammans med peppar, citron och hemgjord glass.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.