Presenteras av:
Scanpan CTX som redan förra året blev utsedd till ”bäst-i-test”* är nu ännu bättre! Med en ny unik beläggning tål Scanpan CTX numera till och med att du använder redskap av stål i stekpannan.
Att undvika metallredskap i non-stickstekpannor är nog ett av de vanligaste och kanske mest självklara råden som ges. Nu har Scanpans stekpanna CTX fått en ännu mer slitstark och motståndskraftig beläggning som gör det möjligt att använda just metallredskap i stekpannan!
Den nya beläggningen heter Stratanium och är dubbelt så hållbar jämfört med andra beläggningar, samtidigt som non-stickeffekten har förbättrats med 30 procent. Tillsammans med non-stickbeläggningen har pannan hela sju lager rostfritt stål varvat med aluminium som ger bästa möjliga värmespridning.
CTX är en förkortning för Ceramic Titanium Extreme. Kombinationen högklassig beläggning och rostfritt stål ger en stekpanna av allra högsta kvalitet, som fungerar på alla typer av värmekällor.
Den korpsvarta non-stickytan i kombination med den eleganta borstade finishen ger ett utseende som gör att pannan går utmärkt att ställa direkt på bordet och servera ur. Scanpan CTX finns i storlekar från 20–32 cm i diameter.
*Aftonbladet 2016
Noterat!
• En tjockare botten med fler lager beläggning tål hög värme och leder värmen mycket bra, vilket ger en energieffektiv tillagning.
• Välj handtag som fungerar i ugnen. Metallhandtag går bra medan handtag i trä eller plast inte alltid tål ugnstemperaturer.
• Spola varken kallt eller varmt vatten i stekpannan efter stekning. Låt den svalna först så undviker du att den slår sig.
• När rester av råvaror finns kvar bränns dessa vid nästa stektillfälle och förstör stekpannan på sikt. En väl rengjord stekpanna håller därför längre än en som diskas slarvigt. Diska för hand och torka av stekpannan med papper.
|