Presenteras av:
Akvavit är så mycket mer än en snaps till sillen. Här bjuder den norska bartendern Johannes Sæterbø på en läcker jordgubbsdrink med akvavit som bas.
Drink med akvavit? Ja, du läste rätt. Här blandas de härliga aromerna i spritdrycken med campari, citron, sockerlag och färska jordgubbar. En smakrik kombo som garanterat kommer att gå hem i stugorna!
Hörde vi skål?
INGREDIENSER
Never Say Meir (1 drink)
4 cl akvavit, helst Meir Classic
1,5 cl campari
2,5 cl citronjuice
1,5 cl sockerlag
2 st jordgubbar (1 st till garnering)
Is
Gör så här
Gör sockerlagen genom att koka upp socker och vatten i en kastrull (förslagsvis 1,5 dl socker och 1 dl vatten). När sockret har löst upp sig, låt svalna.
Häll sockerlagen i en shaker och muddla tillsammans med en jordgubbe. Tillsätt is, akvavit, campari och citronjuice. Skaka ordentligt.
Lägg en stor isbit i ett tumblerglas. Häll upp drinkblandningen genom en finmaskig sil. Garnera med en jordgubbe.