Gör så här
Riv limeskal och pressa i lime- och citronsaft i en bunke. Tillsätt därefter koriander, bladpersilja och salt.
Skär 2 jalapeños i grova bitar (ta bort kärnhuset och det vita i jalapeñon om du inte gillar för starkt) och addera till blandningen.
Mixa länge, runt 5 minuter, med en stavmixer eller blender. Sila därefter blandningen genom en finmaskig sil.
Skär scampin i mindre bitar, ca 1 ½ cm långa, och lägg i en skål. Häll över blandningen och rör runt, så att räkorna täcks av den gröna juicen. Låt stå minst 45 minuter i kylskåpet.
Skiva gurkan tunt på en mandolin. Om du inte har en mandolin, skär tunna skivor med en vass kniv. Lägg gurkan i en skål.
Skär den sista jalapeñon tunt med en kniv. Lägg i en liten skål.
Kärna ur och skär avokadon i cirka 1 ½ x 1 ½ cm bitar. Lägg i en liten skål och salta.
Ta ut scampin ur kylskåpet och tillsätt avokadon, hälften av gurkan och hälften av jalapeñon. Blanda ordentligt.
Häll upp i en djup tallrik och toppa med resterande gurka och jalapeño. Ringla över rikligt med olivolja.
Servera!