Pannkakstårta är en riktig barndomsklassiker! Receptet är enkelt att laga och går att variera efter smak och säsong. Byt ut grädden mot kvarg för en nyttigare variant och välj frysta bär om det är svårt att få tag i färska.
Ingredienser
Pannkakor (ca 10 st)
2 stora ekologiska ägg
2,75 dl vetemjöl
5,5 dl mjölk
2 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
25 g brynt smör
Fyllning
3 dl vispgrädde
3 dl sylt (till exempel drottningsylt, hallonsylt eller jordgubbssylt)
Färska bär till dekoration
Gör så här
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa hälften av mjölblandningen och mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt. Bryn smöret och blanda i smeten.
Grädda ca 10 st pannkakor i en belagd stekpanna. Låt svalna. Vispa grädden tjock.
Lägg en pannkaka på ett fat. Bred ett lager grädde och sylt över pannkakan. Lägg därefter på en ny pannkaka. Fortsätt varva på samma sätt. Avsluta med grädde och färska bär. Klart för servering!
STEKSKOLA MED TOMMY MYLLYMÄKI
Lär dig att steka pannkakor som proffset Tommy Myllymäki! Ingredienserna till smeten hittar du i receptet ovan – i videon visar han hur du lyckas med stekningen. Tommy steker sina pannkakor i Scanpans CTX-stekpanna. En belagd panna med lite tjockare botten är att föredra när du steker pannkakor, då den har en jämn och fin värmespridning.
Scanpan gör det igen. För tredje året i rad blir Scanpan bäst i test i Aftonbladets stora stekpannetest. I år är det nya serien Pro IQ som kammar hem segern.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.