Klassiska pepparkakor i all ära men emellanåt är det kul att testa något nytt. Varför inte krydda till julbaket och prova våra franska pepparkakor med sötmandel? De är spröda, enkla att göra och behöver inte kavlas ut. Perfekta till adventsmyset eller lussefikat.
Ingredienser
ca 120 pepparkakor
2 dl sötmandel
200 g smör
1 dl sirap, ljus
1 ½ dl strösocker
2 tsk ingefära, malen
2 tsk kanel, malen
2 tsk kryddnejlikor, malda
1 tsk bikarbonat
5 ½ dl vetemjöl
Gör så här
Hacka mandeln fint (skålla och skala vid behov).
Blanda smör, sirap och socker i en bunke. Rör sedan ner kryddorna och den hackade mandeln.
Blanda bikarbonat med mjöl i en separat skål och rör ner det i degen.
Ta upp degen ur bunken och dela den i två delar. Rulla ut varje del till ca 25 cm långa rullar. Linda in i plastfolie och lägg i kylskåpet, gärna över natten så att degen blir riktigt kall.
Skär rullarna i ½ cm tunna skivor med en riktigt vass kniv. Lägg skivorna på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.