Lagerstatus: Finns i lager
Två slipfixturer, en för stora knivar och en för små. Slipfixturerna fästs på knivens ryggrad och hjälper dig att hålla kniven i rätt vinkel mot slipstenen. 10–15 grader är till exempel perfekt för Globals knivar. Med en vass egg blir matlagningen så mycket roligare!
SLIPSKOLA MED EDIN DZEMAT
I Sundqvists slipskola reder stjärnkocken Edin Dzemat ut skillnaden mellan att skärpa och att slipa en kniv. Det är nämligen stor skillnad. Att skärpa kniven är något som du gör regelbundet, med en våtslip eller en skärpstav, för att underhålla eggen på kniven. När knivseggen inte blir tillräckligt vass med våtslip eller skärpstav behöver du slipa om kniven för att få fram en ny egg.
Ta del av hela slipskolan här.
Minosharp
Det är en stor glädje att arbeta med en vass kökskniv. Om du sköter om din kniv ordentligt kommer du att uppleva samma glädje i många år. MinoSharp har specialiserat sig på slipredskap för japanska knivar och det är ingen mindre än Mino Tsuchida, Globals starke man, som ligger bakom varumärket. Några få drag i MinoSharps berömda våtslip är allt som krävs för att kniven ska bli som ny. MinoSharp har också tagit fram verktyg till mer kunniga knivnördar som vet hur en slipsten ska dras.