För att bibehålla en vass egg är det nödvändigt att skärpa kniven med jämna mellanrum. Håll efter din Tamahaganekniv genom att, någon gång i månaden, dra kniven över en skärpstav. Det finns både keramiska skärpstavar och skärpstavar i diamant. Diamantskärpstaven är grövre i modellen och används, vid behov, innan den keramiska skärpstaven.
TAMAHAGANE
I Japan väcker ordet ”tamahagane” en glöd hos alla som har ett intresse för knivar. Namnet kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
Garantivillkor
Tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte. Här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi.