träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Allkniv 12 cm

Art. Nr: Y-34802

Allkniv från Yaxells serie Hana, 12 cm.

Säljs exklusivt på sundqvist.se samt hos utvalda återförsäljare.

Läs mer

Lagerstatus: Finns i lager

Pris: 1 299 kr
Köp hos en av våra återförsäljare här
DELA:

Allkniven är en liten favorit i knivblocket. När du tycker att kockkniven känns för stor och skalkniven känns för liten, då är allkniven ett bra val. Du kan bland annat använda kniven till att hacka lök, chili, örter, mindre rotfrukter och frukter.
 

HANA

”Hana” kan närmast översättas till skönhet eller blomma på japanska. Det är ett passande namn på denna vackra serie. Knivarna är uppbyggda av tre lager stål och har en mycket hård kärna i Movax-stål. De yttre lagren består av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Hårdhetsgraden är 58 HRC.

Handtaget är tillverkat av mörkbrun pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. Designen är kantig och traditionellt japansk i stilen, vilket bidrar till känslan av äkta japanskt hantverk.


 

Om Yaxell

Yaxell grundades i Seki 1932. Familjefö­retaget drivs idag av Takeshi Yamada san, som är fjärde generationen knivtillverka­re. Sedan starten har företaget varit en av Japans ledande knivtillverkare. Knivarnas otroliga skärpa och fascinerande damaskusmönster har gjort dem populära i såväl restaurangkök som hos kvalitetsmedvetna hemmakockar.

Yaxell
Hana
Brun
Rostfritt stål
12 cm

Garantivillkor

Tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte. Här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi.

Skötselråd - Knivar

Våra japanska knivar är av högsta kvalitet och levereras riktigt vassa. När de använts ett tag behöver de slipas för att bibehålla eller återfå sin skärpa. Vassa knivar är en stor glädje att arbeta med och för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kniv följer här lite råd hur du tar hand om köksknivar på bästa sätt.



Skär på – Använd en skärbräda i trä eller plast. Använd alltid ett underlag som är mjukt och därmed inte förstör knivens egg.

Undvik – Hårda material kan skada eggen om du skär i dem. Frysta produkter eller ben kan dessutom knäcka knivbladet. Undvik underlag av glas och porslin då det förstör eggen.

Tips – Skrapa inte av skärbrädan med eggen utan använd baksidan för att inte göra din kniv slö.

Rengöring – Handdiska med ljummet vatten och diskmedel direkt efter du använt kniven. Låt inte din kniv bli liggande odiskad efter användning, det kan orsaka syreangrepp vilket kan leda till att den rostar. Diska inte köksknivar i diskmaskinen, det mår varken din kniv eller diskmaskin bra av. Diskmaskinens trådkorgar kan bli förstörda och diskmedlet fräter på knivens egg. Torka kniven med mjuk trasa direkt efter rengöring.

Putsa – Uppstår ytrost kan den poleras bort med metallputs eller polergummi. Görs inte detta genast kan djupare rostskador uppstå.

Förvaring – Förvara dina knivar på en torr och säker plats i köket, lämpligtvis i ett knivblock, knivfodral eller på en knivlist. Placera knivlisten utom räckhåll för barn. Sätt alltid kniven med ryggen först mot listen för att inte skada eggen.

Skärpning – slipa med stav, sten eller våtslip. Håll efter dina knivar genom att skärpa och slipa dem med jämna mellanrum. Det är skillnad på att underhålla kniven genom att skärpa den med en skärpstav och att slipa den för att få en ny råegg.  Underhåll gärna din kniv varje vecka med en skärpstav eller en våtslip. När eggen blivit riktigt slö behöver den slipas om. Det kan göras genom att använda en slipsten eller genom att lämna in den till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 12-15 grader.

Du kan hitta sliperier som vi på Sundqvist rekommenderar här

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Visa detaljer