Maj månad är en riktig festmånad! Det är Mors dag, skolavslutningar och examensfester. Firar gör vi helst utomhus med ett dukat långbord på bakgården eller i trädgården.
När du planerar inför alla festligheter, låt dig då inspireras av vårens grönska. Att bryta av påskhelgens tunga middagar med en grön buffé gör gott både för magen och miljön. Se bara till att du har bra knivar till hands. För mycket hackande, det blir det. I Globalfamiljen ingår
tre olika knivserier och inom serierna speciella knivar för varje tillfälle i köket.
Globals klassiska kockkniv är en riktigt vass kniv, som lämpar sig för de flesta köksarbeten. Global har också grönsaksknivar i flertalet modeller och storlekar. Ett exempel är
grönsakskniven från serien SAI, som med sitt höga blad med snabbt avslut känns skön och välbalanserad i handen. Till små grönsaker och dekorationer är en
liten allkniv att föredra.
Eftersom kött och fisk är naturligt smakrika mår vegetariska alternativ bra av lite extra kryddning. Prova chili i nya färger och former för att hotta upp rätterna och glöm inte bort att ställa fram kryddkvarnarna på bordet vid servering.
Zassenhaus tidlösa Berlinkvarnar är en fröjd både för ögon och smaklökar. Vin och vegetariskt är ytterligare en lyckad kombination, lika gott i rätterna som att dricka till. Rätter som är grönsaksbaserade smakar ofta bäst tillsammans med vitt vin medan rätter som innehåller mycket smör och grädde smakar bäst med rött vin. Vinet, å andra sidan, smakar alltid bäst i ett
druvspecifikt glas från Riedel.