Vårens nyheter är här och även om våren inte är här riktigt än kan du ge dig ut i trädgården fina dagar för att beskära träd och buskar.
Mer utomhusaktivitet blir det på sportlovet. Många ger sig av till fjällen för att åka skidor och för att umgås med familj och vänner. Om du hyr en stuga får du oftast laga mat med brutalt slöa och dåliga knivar. Det hör till. Men visst uppskattar du om någon har tänkt till och tagit med sig en vass kniv på resan? Yaxells grönsakskniv, eller nakiri som den kallas på japanska, ur serien Zen är en rejäl kniv. Kompletterar du den med en mindre skalkniv kommer du långt.
Även de vassaste knivarna blir ibland slöa, men bara du ger dem lite kärlek kan de bli som nya igen. Riktigt bra resultat får du med en slipsten från Yaxell. Den finns i flera olika grovlekar beroende på hur skadad din kniv är och hur fint du vill polera eggen.
Efter en lång dag i backen kan det vara gott att komma hem och njuta av en ostbricka tillsammans i stugan. Servera då ostarna på en skärbräda från Zassenhaus. Till dem används med fördel en av Globals smidiga ostknivar med hålat blad som klarar de allra krämigaste av ostar. Nyheten GS-95 har ett något mindre handtag än Globals tidigare modell GS-10.
Ut och njut av både vintern och våren!