Äntligen december och dags för glöggmingel! Första adventshelgen är ett ypperligt tillfälle att samla vänner och familj kring en värmande gryta med julglögg.
Låt årets glöggmys bli en skimrande tillställning! Våga bryta av allt det röda som hör julen till och duka i ljusa toner. Vitt, pärlemor, silver och guld är färger som skapar festkänsla. Extra trevligt blir det med hemmagjord glögg i glasen. Vitvinsglögg är en härlig, klar glögg som du enkelt tillagar i en sauteuse från Scanpan. Glöggen ska hettas upp i grytan, men inte stormkoka. Ta hjälp av en timer från Zassenhaus om du har svårt att hålla koll på plattan. Timern har en magnetisk baksida, som gör att du lätt fäster den på fläkten ovanför spisen. Ge glöggen lite kärlek vid servering och toppa grytan med några skivor apelsin och lite torkad anis. Använd en rejäl, vass kökskniv för att få till den perfekta snittytan på apelsinskivorna. Kockkniven från Global NI är, med sitt tjocka blad och sin sylvassa egg, en perfekt kniv för ändamålet. Ja, egentligen för de flesta stordåd i köket.
Ett eller två glas glögg brukar vara nog för de flesta mingelgäster. Om du vill bjuda på något mer därefter, välj istället ett krispigt vitt vin som till exempel en oekad chardonnay från Chablis. Korka upp flaskan med Pulltex festliga vinöppnare och servera vinet i druvspecifika glas från Riedel, så gör du både vinet och gästerna glada. Riedels vinglas är utformade för att locka fram de bästa egenskaperna i varje vinsort. De är en dröm för alla vinälskare – och en glasklar julklapp till alla som har en vinälskare i sin närhet. En annan glasklar favorit, som går i linje med kvällens tema, är Zassenhaus kryddkvarn i serien Aachen. Med en kropp i akrylplast och en knopp i rostfritt stål blir den en vacker detalj som ger glans åt dukningen.