Vi har fått njuta av en ovanligt varm och solig sommar i år och än är den inte över. Augusti är kräftskivans tid och det är en utmärkt tillställning för att verkligen krama ur det sista av dessa härliga sommarmånader.
Kräftskivan är en av de få svenska traditionella festligheter där inte sill och köttbullar har huvudrollen. Grönt, rött och gult är de färger som symboliserar kräftskivan - grön dill, röda kräftor och gyllengula ostar. Låt färgerna gå igen i dukning, mat och dekoration. Servera gärna kräftorna i en snygg roaster ur serien Fusion 5 från Scanpan eller på ett stort fat. Till osten används en ostkniv, GTF-30, medan Globals krabb- & hummersked gör det betydligt trevligare att äta de små röda läckerheterna. Många tillbehör bör man dessutom ha till kräftorna. Bröd är en självklarhet och den lilla tandade brödkniven, GS-61, är passande att ha på bordet. En god paj med lagrad ost är ett måste till kräftorna. Västerbottenpaj är en älskad klassiker som med fördel skärs med en lagom stor kockkniv, G-55, och kryddas med Zassenhaus Hamburgkvarnar i passande färger.