Våren är här och påskhelgen närmar sig med stormsteg! Påsken är för många en stor mathelg som ger tillfälle att samla nära och kära runt middagsbordet. En vanlig tradition är att måla äggen till påskbuffén i glada färger som hör våren till.
Frossa i färg och matcha påskäggen med Zassenhaus pastellfärgade salt- och pepparkvarnar. Kvarnarna passar ypperligt tillsammans med de kokta äggen, både när det gäller utseende och smak. Annan mat som hör hemma på buffébordet är sill, lax, lamm och sötsaker – men glöm för all del inte bort vårprimörerna i grönsaksdisken. Årets första skörd av grönsaker och rotfrukter är i en klass för sig! Många av grönsakerna, som t ex tomater, knipplök och gurka, är allra godast att hacka och servera färska i en fräsch sallad. Globals knivset G-5538 innehåller både en liten skalkniv och en mer all-round kockkniv perfekta för ändamålet. En annan passande kniv är den mindre allkniven från Yaxell ZEN, som med sina 12 cm lämpar sig till lite större skalningsuppgifter.
Morötter behöver varken skalas eller hackas. Skölj bara av morötterna ordentligt och tillaga dem hela i Scanpans högblanka roaster. I ugnen får de en härligt krispig yta och blir samtidigt söta och mjuka inuti. Även sparris går bra att rosta hel i ugn och smakar extra gott tillsammans med hemmagjord hollandaisesås. Såsen passar dessutom till lax och ägg, vilket gör den till ett perfekt tillbehör till påskbuffén. Du lagar enkelt din hollandaise i en sauteuse från Scanpan, vars välvda kanter hindrar såsen från att bränna fast.