En Global 35-åring

Globalkniven är rotad i japansk knivhistoria, testad av proffs i decennier och är den självklara språngbrädan till medveten matlagning. I år fyller Global trettiofem sylvassa år — ett jubileum som självfallet måste firas ordentligt.
Året är 1985 och designern Komin Yamada har fått i uppdrag att ta fram en helt ny japansk kockkniv. Resultatet blir enkelstålskniven Global — en kniv som med sin unika design och extremt vassa egg snabbt letar sig in i restaurangkök världen över. Idag, trettiofem år senare, kan Global stolt titulera sig som en av världens bästa knivtillverkare. För att fira världens vassaste 35-åring lanseras nu inte en utan två nya, exklusiva jubileumsprodukter.
Hipp, hipp, hurra!

Jubileumskniv
Med pompa och med stål – den här exklusiva jubileumskniven är framtagen särskilt inför Globals 35-års firande. Kniven är en santokukniv (13 cm) och finns endast i begränsad utgåva.
Jubileumsset
Jubileumskniven säljs inte enbart separat utan ingår även i ett festligt jubileumsset. Här får den sällskap av en olivslipad kockkniv (19 cm) samt en skalkniv (9 cm).

Liknande läsning

Historien om Mr. Global
Ta del av denna slipade japans spännande historia i dokumentären Mr. Global, The Story of Mino Tsuchida.
Läs mer
Skötselråd för Globalknivar
En fabriksny Globalkniv är extremt vass. Men för att din kniv ska fortsätta prestera på samma nivå finns det några saker att tänka på.
Läs mer
Globals knivskola: Stycka oxfilé
I Globals knivskola lär Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, dig att putsa filén ren från fett och hinnor samt vad du bör tänka på när du portionerar köttet.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips
- Japansk knivguide