Lagerstatus: Finns i lager
Bra köksknivar kräver bra underlag. Om underlaget är hårdare än din kniv kommer kniven att ta skada. Globals träskärbräda är tillverkad av silverek, vilket är ett skonsamt material som passar utmärkt till skärbrädor. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner: måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med, friktionsduk för att den inte ska glida, samt olja att behandla träet med. Brädan finns i tre stöddiga storlekar.
GLOBAL
Att en vass kniv är kockens bästa vän vet nog alla med matlagningsintresse, men vad som också är av betydelse är att rätt kniv används till rätt råvara. I Globals klassiska serie finns en kniv för varje tillfälle i köket, allt från köttyxor till flexibla filéknivar, grönsakshackor och små skalknivar. För att ge knivarna en perfekt balans i handen är skaften fyllda med sjösand.
SE HELA SERIEN
Globals knivskola
I Globals knivskola visar proffskockar hur du får ut det mesta av dina Globalknivar i köket. Bland annat lär du dig att bena ur lammstek, filéa fisk, stycka kyckling och hacka lök.
SE ALLA AVSNITTEN
Om GlobalDen första Globalkniven designades i Japan år 1985. Kombinationen av ett slitstarkt stål, en unik design och en extremt vass egg var det som gjorde att intresset för Globalkniven snabbt växte. Först fick kniven fäste hos de professionella kockarna, sedan följde hemmakockarna efter. Idag är Global ett av världens mest populära knivvarumärken. |
Garantivillkor
Tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte. Här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi. Garantin omfattar inte heller Globals textilier, utan för dem gäller i stället konsumentköpslagen. Det betyder att du har rätt att reklamera varan vid fabrikationsfel förutsatt att rådande skötselråd följts.
Skötselråd - Träskärbrädor
Genom att ta hand om din träskärbräda kan den bli en livslång följeslagare i köket. Lämpliga träslag för skärbrädor är generellt de som är hårda, har täta fibrer och små porer. Här får du tips på hur du ska ta hand om din skärbräda så den håller i många, många år.
Innan första användning
• Stryk ut ett lager paraffinolja med en bit hushållspapper.
• Torka av efter 15min.
Efter varje användning
• Vid rengöring använd en droppe diskmedel och sparsamt med vatten.
• En ättiksblandning på 5% kan användas för lättare rengöring.
• Skrubba med grovsalt för att få bort envisa fläckar.
• Förvara skärbrädan torrt.
Underhåll
• Vid behov - olja in skärbrädan rikligt med paraffinolja och låt stå under natten, torka sedan av eventuell överflödig olja.
• Olja in eventuella torra fläckar med lite paraffinolja så snart som de upptäcks.