Bra köksknivar kräver bra underlag. Om underlaget är hårdare än din kniv kommer kniven att ta skada. Rubberwood, eller gummiträ som det heter på svenska, är ett skonsamt material som passar utmärkt till skärbrädor. I Zassenhaus sortiment finns såväl släta skärbrädor som trancherbrädor i rubberwood.
Om ZassenhausZassenhaus är en av världens bästa kvarntillverkare. I Sverige är kryddkvarnarna populära både på restauranger och i hemmakök. En Zassenhauskvarn är bara en vanlig kvarn – tills du provat den. Det som verkligen utmärker kvarnen är känslan och den höga kvaliteten. Malverket är nästintill omöjligt att slita ut och kommer med hela 25 års garanti. |
Garantivillkor
Zassenhaus har 25 års garanti på sitt malverk. Garantin omfattar således inte lackskador eller skador på träytor. På övriga produkter gäller två år enligt konsumentköplagen. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.
Skötselråd - Träskärbrädor
Genom att ta hand om din träskärbräda kan den bli en livslång följeslagare i köket. Lämpliga träslag för skärbrädor är generellt de som är hårda, har täta fibrer och små porer. Här får du tips på hur du ska ta hand om din skärbräda så den håller i många, många år.
Innan första användning
• Stryk ut ett lager paraffinolja med en bit hushållspapper.
• Torka av efter 15min.
Efter varje användning
• Vid rengöring använd en droppe diskmedel och sparsamt med vatten.
• En ättiksblandning på 5% kan användas för lättare rengöring.
• Skrubba med grovsalt för att få bort envisa fläckar.
• Förvara skärbrädan torrt.
Underhåll
• Vid behov - olja in skärbrädan rikligt med paraffinolja och låt stå under natten, torka sedan av eventuell överflödig olja.
• Olja in eventuella torra fläckar med lite paraffinolja så snart som de upptäcks.