Artiklar & Video

Produkter

Thomas Sjögren

Thomas Sjögren kommer ursprungligen från Granö utanför Umeå, men flyttade till Göteborg på gymnasiet för att läsa till sjökock. Trots sin unga ålder har han en imponerande meritlista. Han har arbetat på flera framstående restauranger på Västkusten så som Salt & Sill, 28+, Thörnströms Privata Rum och Swedish Taste.

Han har även kammat hem flera prestigefulla kocktävlingar. Som junior tog han silver i Nordiska Mästerskapen 2013 och Culinary World Cup 2014. År 2015 vann han Årets Kock och blev då den näst yngsta vinnaren någonsin (endast en månad äldre än Fredrik Eriksson som vann 1987).

Sedan 2016 har Thomas haft sitt säte på Smögen. Han är delägare samt kreativ ledare för Skärets krog på Smögenbryggan. I restaurangens regi driver han också Hampholmen, en liten pop-up-restaurang som serverar avsmakningsmenyer anpassade efter dagens bästa råvaror.


Mer info


Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, är ambassadör för Scanpan. Se videon för att lära känna Thomas bättre eller ta del av ett längre reportage om honom här.
Tipsa om den här tillverkaren: