Ta hand om: Karaffer

Har du svårt att hålla karaffen ren? Ta hjälp av våra redskap och rengöringstips, så kommer karaffen att bli skinande blank på nolltid.
Läs mer
Skötselråd - Stek- och kokkärl
Temperaturer, diskning och torkning – vad gäller? Här hittar du samlade skötselråd för rostfria kokkärl och non-stick-pannor.
Läs mer
Så vet du om din kniv behöver slipas
Tycker du att det är svårt att skilja på en vass och en slö kökskniv? Följ vår checklista för att se om din kniv är i behov av slipning.
Läs mer
Gibrands slipskola – Slipstenen
Vässa slipkunskaperna med Sebastian Gibrand! I Gibrands slipskola visar han hur du slipar om din kniv med en slipsten.
Läs mer
Gibrands slipskola – Våtslipen
Är din kniv i behov av slipning? Fräscha upp skärpan med Globals smidiga våtslip! Här visar Sebastian Gibrand hur slipen fungerar.
Läs mer
Gibrands slipskola – Skärpstaven
Håll skärpan i köket! Sebastian Gibrand visar hur du gör kniven vass med hjälp av Globals skärpstav.
Läs mer
Rekommenderade sliperier
När din kniv inte blir tillräckligt vass med en skärpstav eller en våtslip behöver du slipa om kniven. Vi har listat rekommenderade sliperier nära dig.
Läs mer
Gibrands slipskola
Vill du bli vass på knivslipning? I Gibrands slipskola delar proffskocken Sebastian Gibrand med sig av sina bästa sliptips.
Läs mer
Knivslipning med slipsten
Bli proffs på knivslipning! Här visar Sebastian Pettersson från Svenska Kocklandslaget hur du slipar om kniven med Yaxells slipstenar.
Läs mer
Skötselråd för Globalknivar
En fabriksny Globalkniv är extremt vass. Men för att din kniv ska fortsätta prestera på samma nivå finns det några saker att tänka på.
Läs mer
Skötselråd - Globals träskärbrädor
Globals träskärbrädor håller i många, många år om du tar hand om dem på rätt sätt. Följ våra skötselråd för att få ut det mesta av din skärbräda.
Läs mer
Ta hand om: Köksknivar
Kniven är det redskap som används mest i köket. Därför är det också viktigt att du tar hand om din kniv ordentligt. Här är några vassa skötseltips!
Läs mer
Vass kniv på 30 sekunder
Vass kniv på 30 sekunder? Ja, med Globals våtslip är det faktiskt möjligt. Här visar vi hur du använder slipen.
Läs mer
Ta hand om: Rostfria kokkärl
Kökets slitvargar? Rostfria stek- och kokkärl tål både tuffa tag och hög värme från spisen. Men för att hålla dem i skick finns det några saker att tänka på.
Läs mer
Ta hand om: Belagda stekpannor
Non-stick-pannor är både enkla att steka i och att rengöra. Ta hand om beläggningen väl och pannans livslängd kommer att öka markant.
Läs mer
Ta hand om: Vinglas
Om du tar väl hand om dina vinglas kommer du ha glädje av dem i många år framöver. Här hittar du skötselråd gällande diskning och torkning.
Läs mer
Ta hand om: Kryddkvarnar
Zassenhaus keramiska malverk är hårdare än stål. Om du sköter om din kryddkvarn ordentligt kan den hålla livet ut.
Läs mer
Slipa med slipsten
Mino Tsuchida, Mr. Global, visar hur du slipar om din kniv med en slipsten.
Läs mer
Håll skärpan med Minosharp
Mino Tsuchida, Mr. Global, visar hur du snabbt och enkelt får en skarp kniv med våtslipen Minosharp.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips
- Japansk knivguide