Artiklar & Video

Produkter

Systrarna Brydling

Kockarna Carina och Ulrika Brydling föddes in i en matglad familj och lärde sig snabbt uppskatta god, vällagad mat. Systrarna har bland annat drivit restauranger på Åhléns City i Stockholm och Marmite i Åre, en restaurang som utsetts till en av Sveriges bästa i White Guide. Signifikant för Ulrika och Carina är att de värnar extra mycket för ekologiska råvaror och begreppet” hållbar måltid” är deras signum. Miljötänket genomsyrar allt de gör och att systrarna fastnade för Opinel har såklart att göra med de fina redskapen men även för att Opinel är företag med gediget miljöfokus.

Båda har stor erfarenhet av att tävla i matlagning och var med i Team Milko (ett kocklag som bestod av enbart kvinnliga matlagare) där Ulrika var lagledare. Ulrika har även varit coach och lagledare för juniorkocklandslaget och leder juryn i Unga ekokockars tävling. På Carinas meritlista finns bland annat en andraplats i Global Chef och hon var med i Svenska Kocklandslaget och tog silver 2006. I dag arbetar de som frilansande eko-kockar inom företaget Brydlings och håller föredrag, utbildar, receptutvecklar, hjälper till som kreativa ledare vid nystart eller vid redan etablerade verksamheter där man vill tänka hållbart.
Tipsa om den här tillverkaren: